Met gepaste afstand toch dichtbij

In Nederland gelden sinds maart 2020 diverse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Wij staan ook in deze onzekere tijden klaar om families te begeleiden bij het afscheid van een dierbare. We proberen met gepaste afstand toch dichtbij te zijn.

Afscheid nemen in tijden van corona verliep vaak anders dan we gewend zijn. Gelukkig zijn de beperkende maatregelen met ingang van 25 september 2021 vrijwel verdwenen. Vanaf die datum gaat onze samenleving weer verder open. De 1,5 meter samenleving komt ten einde en voor ons als uitvaartbranche betekent dit dat bijna alles weer wordt zoals het was voor corona. In tegenstelling tot de culturele sector en in de reguliere horeca hoeft bij uitvaarten geen gebruik gemaakt te worden van coronatoegangsbewijzen en andere controles. De basisregels blijven wel van kracht. Dat betekent:
  • Bij klachten testen en thuisblijven
  • Geen handen schudden
  • Zorg voor goede luchtventilatie in uitvaartcentra, crematoria en aula’s
Het is fijn dat er voor de nabestaanden nu weer alle ruimte kan worden geboden om goed afscheid te nemen. Wij begeleiden families graag bij het vorm geven van het afscheid van hun dierbare.