Met gepaste afstand toch dichtbij

In Nederland gelden sinds maart diverse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Wij staan ook in deze onzekere tijden klaar om families te begeleiden bij het afscheid van een dierbare. We proberen met gepaste afstand toch dichtbij te zijn.

In de afgelopen weken hebben we op creatieve wijze samen met families vorm gegeven aan het afscheid van hun dierbare. Waar mogelijk ontmoeten we u voor het eerste gesprek thuis of in ons uitvaartcentrum. Daarbij hanteren we natuurlijk de richtlijn van 1,5 meter afstand. Daarna zijn de contacten zoveel mogelijk telefonisch of bijvoorbeeld via Facetime.

Voor uitvaarten geldt dat er maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn, mits de ruimte groot genoeg is om de 1,5 meter afstand maatregel na te leven. Sommige families kiezen nu voor een volledige afscheidsbijeenkomst met die 30 mensen, aangevuld met een livestream voor de overige belangstellenden. Andere families kiezen voor een kleine, eenvoudige uitvaart. Soms met de wens om op een later moment dit jaar hun dierbare alsnog op gepaste wijze te herdenken met al hun familie en vrienden daarbij. Vanzelfsprekend passen wij onze tarieven steeds aan op de werkzaamheden.

Heeft u vragen over een afscheid passend bij de maatregelen tegen de verspreiding van Corona, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met u mee.