In Nederland gelden vanaf vandaag, maandag 16 maart 2020, nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. 

Van Krimpen-Statema uitvaartzorg staat ook in deze onzekere tijden klaar om nabestaanden te begeleiden bij het afscheid van een dierbare. 

Daarbij houden wij rekening met de extra voorzorgsmaatregelen die het RIVM vandaag heeft opgesteld. Het RIVM heeft besloten dat bij een uitvaart maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn. Dat geldt ook voor een condoleance en plechtigheid. Er is geen koffie of andere catering. 

Gelukkig is het advies om alleen eerstegraads bloed- en aanverwanten bij een uitvaart toe te laten komen te vervallen. 

Een andere richtlijn is dat bezoekers minimaal 1,5 meter afstand van elkaar moeten nemen.

Dit zijn drastische maatregelen, zeker bij het afscheid nemen van een dierbare waarbij u graag met uw hele familie, uw vrienden en andere genodigden samen wilt zijn.

Wij zullen in overleg met de families die we begeleiden deze maatregelen naleven. Dat betekent dat we met elkaar oplossingen zoeken. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van de uitvaart via een live-verbinding. Er zijn misschien ook families die nu kiezen voor een afscheid in kleine kring en dan op een later moment een grotere herdenking organiseren. 

Uiteraard vragen we belangstellenden bij een uitvaart ook om geen handen te schudden. We zien dat er passende alternatieven gevonden worden om toch steun te betuigen, bijvoorbeeld door uw hand op uw hart te plaatsen.