Met gepaste afstand toch dichtbij

In Nederland gelden sinds maart 2020 diverse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Wij staan ook in deze onzekere tijden klaar om families te begeleiden bij het afscheid van een dierbare. We proberen met gepaste afstand toch dichtbij te zijn.

Afscheid nemen in tijden van corona verloopt nog steeds anders dan we gewend zijn. Nu de overheid de coronamaatregelen stap voor stap versoepelt, wordt er bij uitvaarten gelukkig ook weer meer mogelijk.
 
Per 1 juli 2020 is het maximumaantal personen verhoogd naar 100 personen (exclusief medewerkers) bij een uitvaartplechtigheid of condoleance binnen en naar 250 personen buiten. Als vooraf is gereserveerd en er een gezondheidscheck heeft plaatsgevonden is er geen limiet, mits 1,5 meter afstand in acht wordt genomen.
 
Binnen mogen dus weer 100 personen aanwezig zijn, mits het mogelijk is om op de betreffende locatie volgens de overheidsrichtlijn 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Leden van hetzelfde huishouden mogen wel bij elkaar. Dat betekent in de praktijk dat het per locatie verschilt hoeveel mensen er aanwezig mogen zijn. Wij kunnen u natuurlijk informeren over de mogelijkheden van de verschillende locaties in de regio.
 
We merken dat families het fijn vinden om na afloop van het afscheid weer na te kunnen praten met een hapje en drankje. Ook dan blijft het belangrijk om die 1,5 meter te bewaken.
 
Het is fijn dat er voor de nabestaanden in deze tijd weer wat meer ruimte wordt geboden om goed afscheid te kunnen nemen. Wij zien het als onze taak om de families die wij begeleiden en hun naasten te wijzen op de (on)mogelijkheden. Samen vormgeven aan een passend afscheid. Heeft u vragen over een afscheid passend bij de maatregelen tegen de verspreiding van Corona, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met u mee.