Met gepaste afstand toch dichtbij

In Nederland gelden sinds maart 2020 diverse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Wij staan ook in deze onzekere tijden klaar om families te begeleiden bij het afscheid van een dierbare. We proberen met gepaste afstand toch dichtbij te zijn.

Afscheid nemen in tijden van corona verloopt nog steeds anders dan we gewend zijn. Vanaf maandag 25 januari 2021 mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn bij een uitvaart. Dit is op voorwaarde dat de ruimte groot genoeg is om deze 50 personen op 1,5 m afstand te ontvangen. Op kleinere locaties, zoals bij ons in Leersum en Maarn, geldt bijvoorbeeld een maximum van 35 personen. In de praktijk zien wij dat veel families zelf ook al terughoudend zijn met het aantal genodigden. Wij kunnen uiteraard adviseren over een passende locatie en de mogelijkheden van een livestream en een fotograaf.
Na afloop van een begrafenis of crematie is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. We merken dat families het fijn vinden om na afloop van het afscheid na te kunnen praten met een hapje en drankje. Ook dan blijft het belangrijk om die 1,5 meter te bewaken. Iedereen wordt gevraagd om plaats te nemen.
 
Het is fijn dat er voor de nabestaanden in deze tijd ruimte wordt geboden om goed afscheid te kunnen nemen. Wij zien het als onze taak om de families die wij begeleiden en hun naasten te wijzen op de (on)mogelijkheden. Samen vormgeven aan een passend afscheid. Heeft u vragen over een afscheid passend bij de maatregelen tegen de verspreiding van Corona, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met u mee.