Begraafplaatsen

Wij zijn voor begrafenissen werkzaam op alle begraafplaatsen in de regio. Onderstaand volgt een overzicht van de gemeentelijke begraafplaatsen waar we veel werkzaam zijn. Voor informatie en de mogelijkheden over een specifieke begraafplaats kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Gemeente Woudenberg

De begraafplaats Woudenberg aan de Zeisterweg is in 1829 in gebruik genomen. Vandaag de dag heeft de begraafplaats Woudenberg twee ingangen. De hoofdingang is bij het uitvaartcentrum, aan de Henschoterlaan, waar ruime parkeergelegenheid is. De andere ingang is aan de Voorstraat.

In de zomer van 2010 is het nieuwe uitvaartcentrum geopend. Uitvaartcentrum Henschoten is een modern uitvaartcentrum met een gastvrij en open karakter. Uitvaartcentrum Henschoten beschikt over een grote aula voor een afscheidsbijeenkomst en aangrenzende koffieruimte en biedt zitplaats aan 140 personen. Via een flexibele tussenwand kan deze ruimte worden uitgebreid tot maximaal 200 zitplaatsen.

Gemeente Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel heeft twee gemeentelijke begraafplaatsen in eigendom en beheer:

  • Glashorst aan de Prinses Marijkelaan 3
  • Lambalgen aan de Nieuwstraat 105

Begraafplaats Glashorst: De begraafplaats Glashorst is nog in gebruik voor bijzettingen. Hier worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. De aula bij begraafplaats Glashorst is in gebruik als kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente. Het gebouw kan wel gebruikt worden voor uitvaartplechtigheden.

Begraafplaats Lambalgen: Begraafplaats Lambalgen bestaat uit een oud gedeelte waar nog bijzettingen plaatsvinden en een nieuw gedeelte waar nieuwe graven worden uitgegeven. Bij begraafplaats Lambalgen is een aula voor de uitvaartdienst en condoleance aanwezig.

Gemeente Renswoude

Renswoude heeft een algemene begraafplaats. Deze ligt aan de Oude Holleweg. De bij de begraafplaats gelegen aula beschikt over een opbaarruimte. De aula kan gebruikt worden voor uitvaartdiensten en condoleances.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft begraafplaatsen in Driebergen, Doorn, Leersum, Amerongen en Maarn. Deze begraafplaatsen beschikken allemaal over een aula. In onderstaand overzicht staat per begraafplaats informatie weergegeven.

  Adres Opbaarmogelijkheden
Driebergen Traaij 301 Driebergen
Doorn Oude Arnhemse Bovenweg 18 Doorn Opbaarruimte / familiekamer aanwezig
Leersum Koningin Julianalaan 105 Leersum Algemene opbaarruimte en 24-uurskamer via Uitvaartcentrum Utrechtse Heuvelrug
Amerongen Holleweg 33 Amerongen
Maarn Jacob van Wassenaerlaan 2 Maarn Opbaarruimte aanwezig

Gemeente Veenendaal

Begraafplaats De Munnikenhof is een algemene begraafplaats met een eigen R.K. begraafgedeelte en een Islamitisch begraafgedeelte. De begraafplaats in Veenendaal is gelegen aan de Munnikenweg 4. Op deze begraafplaats ligt Uitvaartcentrum ‘De Munnikenhof’. Dit uitvaartcentrum is in 2016 grondig gerenoveerd. Er is een 24-uurskamer en een algemene koeling aanwezig.

De begraafplaats van Veenendaal heeft een lange en rijke geschiedenis. In 1914 is het terrein aan de Munnikenweg gekozen door de gemeente. In 1917 is de begraafplaats in gebruik genomen en in 1987 is het uitvaartcentrum in gebruik genomen.

Natuurbegraven

Natuurbegraven is eeuwig begraven worden in de natuur. Mensen kiezen zelf een mooie, passende plek uit die voor altijd voor hen is. De laatste jaren is het natuurbegraven in opkomst. Er zijn steeds meer plekken waar een natuurbegraafplaats is. We vertellen u graag over onze ervaringen met dergelijke begrafenissen.

In de regio Midden-Nederland zijn onder andere deze mogelijkheden voor natuurbegraven:

  • Natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem
  • Natuurbegraafplaats Den en Rust in Bilthoven
  • Nieuwe Algemene Begraafplaats in Doorn (hier vindt u een filmpje over natuurbegraven in Doorn)

Meer informatie over de crematoria in de regio vindt u hier.