Crematoria

In de regio Midden-Nederland zijn verschillende crematoria. Wij maken voor crematies vaak gebruik van de volgende drie crematoria.

Rusthof, Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA) 

Rusthof in Leusden is een prachtig gesitueerde bosbegraafplaats en crematorium. Uniek is ook de centrale ligging in het hart van Nederland. Bij Rusthof kunnen families er voor kiezen om hun dierbare vanuit de aula te begeleiden naar het pleintje voor de crematieruimte. Indien families dit wensen, mogen ze ook hun dierbare naar binnen brengen en eventueel bij aanvang van de crematie aanwezig zijn. We kunnen bij Rusthof gebruik maken van drie ruimtes voor de plechtigheid:

  • Aula 1 is een monumentale hoge toren in Dudokstijl, in de vorm van een Grieks kruis. De inrichting is sober en klassiek. Er zijn 50 zitplaatsen en 50 staanplaatsen.
  • Aula 2 is een grote, ronde en lichte ruimte die strak en sober is ingericht. Er zijn 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen.
  • In de familiekamer kan ook een plechtigheid plaatsvinden. De ruimte is geschikt voor maximaal 20 personen.

In de bijbehorende koffiekamers kan elke familie naar eigen inzicht, wens en budget invulling geven aan de condoleance. Meer informatie (waaronder een virtuele rondleiding) is beschikbaar via http://cba-amersfoort.nl.

Den en Rust in Bilthoven

Crematorium, begraafplaats en natuurbegraafplaats Den en Rust ligt in een bosrijk gebied in Bilthoven. De begraafplaats en het crematorium zijn omgeven door grote dennenbomen. In de aula kunnen nabestaanden afscheid nemen van een overleden dierbare. Er zijn 90 zitplaatsen en 100 staplaatsen. Daarnaast beschikt Den en Rust over twee koffiekamers. Meer informatie (waaronder een virtuele rondleiding) is beschikbaar via https://www.dela.nl/uitvaartlocaties/crematorium-begraafplaats-natuurbegraafplaats-den-en-rust-bilthoven

Yardenhuis van Ede

Yardenhuis van Ede ligt in een natuurlijke omgeving aan de noordkant van Ede. Vanuit de aula, maar ook vanuit de koffiekamer is er uitzicht op het bos. Het Yardenhuis Ede heeft een aula met 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken. Voor intieme groepen is een afscheid in de familiekamer ook mogelijk. Er zijn twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen, voldoende staanplaatsen. Families hebben de mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte. Meer informatie (waaronder een virtuele rondleiding) is beschikbaar via https://www.yarden.nl/uitvaartlocatie/crematorium-ede-slingerbos.htm

Meer informatie over de begraafplaatsen in de regio vindt u hier.