Opbaren

Voor de laatste keer afscheid nemen van uw dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Het is belangrijk om goed na te denken welke locatie u hiervoor kiest. Bij het opbaren kunt u kiezen uit thuis op bed, thuis in de kist of in een uitvaartcentrum of elders. We adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Bij het opbaren thuis maken we gebruik van een bed- of een kistkoeling. Er wordt dagelijks controle uitgevoerd om te kijken hoe het met het lichaam van de overledene gaat. In overleg met u kiezen we een moment om de overledene in de kist te leggen, bijvoorbeeld de dag voorafgaand aan de uitvaart.

U kunt ook kiezen voor een thanatopraxie behandeling. Dit is een tijdelijke balseming van het lichaam na overlijden. Het lichaam hoeft dan niet meer gekoeld te worden voor het opbaren en blijft ongeveer een week in goede conditie. Deze thanatopraxie behandeling duurt ongeveer twee uur en kan zowel thuis als in het uitvaartcentrum uitgevoerd worden. Tenslotte zijn wij ook ervaren in opbaren met gebruik van de Bio Sac 200. Hierbij wordt een zakje met actieve koolstof en geïmpregneerde klei op de buik van de overledene geplaatst.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Bij opbaren in het uitvaartcentrum wordt meestal gebruik gemaakt van een gekoelde ruimte. Steeds meer uitvaartcentra beschikken over een 24-uurs kamer. U krijgt in dat geval zelf de sleutel van de kamer om de overledene op elk gewenst tijdstip te bezoeken. U kunt op deze kamer ook wat persoonlijke spulletjes neerzetten, bijvoorbeeld foto’s, bloemen en kaarsen. Als u geen gebruik maakt van een 24-uurs kamer maakt u een afspraak wanneer u op bezoek wilt gaan. Wij zijn goed op de hoogte van de diverse locaties en mogelijkheden in de uitvaartcentra in Midden-Nederland.

Onze uitvaartcentra

Van Krimpen-Statema uitvaartzorg beschikt over twee eigen uitvaartcentra op mooie locaties op de Utrechtse Heuvelrug, in Leersum en Maarn. Daarnaast beheren we voor de gemeente uitvaartcentrum Henschoten in Woudenberg. Op deze locaties kunnen we voor perfecte dienstverlening zorgen tijdens de gehele uitvaart. Heeft u voorkeur voor een andere locatie in de regio? Ook daar kunnen we uiteraard een mooi afscheid voor u verzorgen.

Wij beschikken in ons Uitvaartcentrum Utrechtse Heuvelrug in Leersum en Maarn over sfeervolle 24-uurs kamers. Met een eigen sleutel heeft u 24 uur per dag -in alle rust- toegang. Gedurende de opbaarperiode kunt u op elk gewenst moment bij uw dierbare zijn. Er is een pantry voor koffie / thee aanwezig. De 24-uurs kamer kan worden ingericht met persoonlijke spullen.

Uitvaartcentrum Henschoten (Woudenberg)

Samen met collega ondernemer Blokhuis uitvaartzorg beheren we voor de gemeente Woudenberg Uitvaartcentrum Henschoten in Woudenberg. Daar staat een algemene opbaarruimte waar men op afspraak afscheid kan nemen en een 24-uurs kamer tot uw beschikking. De 24-uurs kamer heeft een aparte privé ingang. Met een sleutelkaart heeft u 24 uur per dag -in alle rust- toegang (DVD speler, eigen toilet en een pantry voor koffie / thee aanwezig). Gedurende de opbaarperiode kunt u op elk gewenst moment bij uw dierbare zijn. De rouwkamer kan worden ingericht met persoonlijke spullen.