Samen vorm geven aan het afscheid

Van Krimpen-Statema uitvaartzorg is inmiddels vele jaren werkzaam in de regio Midden-Nederland en onderscheidt zich onder meer door intensieve en professionele begeleiding, transparante kostenbegroting en betrokkenheid van (klein)kinderen bij de uitvaart. Ons team bestaat uit een fijne groep betrokken mensen. Zo kunnen we met elkaar de gewenste aandacht aan de nabestaanden geven.

Ons team

Sjoukje van Krimpen-Statema
Sjoukje van Krimpen-StatemaUitvaartbegeleider
Door persoonlijke ervaringen en vele gesprekken is Sjoukje geïnteresseerd geraakt in dit bijzondere vak. Na een opleiding van uitvaartondernemer bij de STIVU en diverse stages bij zowel grote als bij kleine uitvaartbedrijven is zij in 2004 haar eigen uitvaartonderneming gestart. Sjoukje heeft al vele families mogen begeleiden. “Na 20 jaar is het nog steeds een voorrecht met families mee te mogen te lopen in deze dagen van afscheid nemen.”
Nanou Kurstjens
Nanou KurstjensUitvaartbegeleider
Alhoewel de wens om uitvaartverzorger te worden al langere tijd sluimerde, was het de uitvaart van een dierbare vriend die de 8 jaar geleden de doorslag gaf om haar baan als senior communicatieadviseur op te zeggen. Ze volgde de opleiding tot uitvaartverzorger bij Meander in Zwolle. De afgelopen jaren heeft Nanou gewerkt als uitvaartverzorger en rouwtherapeut in Haarlem en omstreken. Sinds november woont en werkt zij op de Utrechtse Heuvelrug. Als een dierbaar iemand overlijdt, is het laatste waar je hoofd naar staat het regelen van formaliteiten en het maken van keuzes. Maar juist op dat moment moet er veel worden geregeld. Nanou ondersteunt u en adviseert waar nodig, om zo in alle rust samen tot een afscheid te komen dat past bij de overledene én bij de degenen die achterblijven.
Annemiek Ponten
Annemiek PontenUitvaartbegeleider
Annemiek heeft na het afronden van de hotelschool vele jaren gewerkt in communicatiefuncties bij dienstverlenende organisaties. Door vrijwilligerswerk in een hospice ontstond haar belangstelling voor de uitvaartzorg. Zij volgde onder meer de opleiding ‘stervensbegeleiding en rouwverwerking’ (N.I.S.). Annemiek verzorgt al vele jaren zelfstandig uitvaarten. De combinatie van haar ervaring in dienstverlening en terminale zorg komt daarbij goed van pas. Annemiek vindt de uitvaartzorg een prachtig beroep, waar organisatietalent, inlevingsvermogen, passie en professionaliteit centraal staan.
Liesbeth van Dam-de Kruijf
Liesbeth van Dam-de KruijfUitvaartbegeleider
Door de affiniteit van haar moeder met de uitvaartbranche, is de interesse voor het mooie beroep als uitvaartbegeleider voor Liesbeth ontstaan. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest binnen het bankwezen, kwam het moment om een droom te verwezenlijken en de opleiding tot uitvaartbegeleider te volgen. Het gevoel voor het vak werd alleen maar sterker door als vrijwilliger binnen hospice De Wingerd te mogen werken. Nu begeleidt Liesbeth families in het vormgeven van een uitvaart. Het is waardevol om van betekenis te mogen zijn als organisator, vertrouwenspersoon en ceremoniemeester om zo samen tot een dierbaar afscheid te komen.

Kantoor en winkel

Ons kantoor is gevestigd in Woudenberg aan de Voorstraat 20A. Wij zijn hier van maandag t/m vrijdag van 10 tot 14 uur aanwezig. In de winkel hebben wij verschillende urnen staan. Kom gerust eens langs, wij helpen u graag met de invulling van de asbestemming.

Een fijne groep betrokken mensen

Sjoukje Van Krimpen-Statema: ‘In de afgelopen jaren is mijn bedrijf zodanig gegroeid dat ik niet meer alles alleen kan doen. Gelukkig heb ik een fijne groep betrokken mensen om mij heen die bepaalde taken van mij uit handen kunnen nemen. Zo kunnen we als team de gewenste aandacht aan de nabestaanden blijven geven.’

Referenties

De begeleiding van het team hebben wij als zeer plezierig ervaren. Ze voelden goed aan hoe wij de uitvaart vorm wilden geven. Er werd op een respectvolle wijze met ons meegedacht.


Familie Jansen