Samen vorm geven aan het afscheid

Van Krimpen-Statema uitvaartzorg is inmiddels vele jaren werkzaam in de regio Midden-Nederland en onderscheidt zich onder meer door intensieve en professionele begeleiding, transparante kostenbegroting en betrokkenheid van (klein)kinderen bij de uitvaart. Ons team bestaat uit een fijne groep betrokken mensen. Zo kunnen we met elkaar de gewenste aandacht aan de nabestaanden geven.

Ons team

Sjoukje van Krimpen-Statema
Sjoukje van Krimpen-StatemaUitvaartbegeleider
Door persoonlijke ervaringen en vele gesprekken is Sjoukje geïnteresseerd geraakt in dit bijzondere vak. Na een opleiding van uitvaartondernemer bij de STIVU en diverse stages bij zowel grote als bij kleine uitvaartbedrijven is zij in 2004 haar eigen uitvaartonderneming gestart. Sjoukje heeft al vele families mogen begeleiden. “Na 18 jaar is het nog steeds een voorrecht met families mee te mogen te lopen in deze dagen van afscheid nemen.”
Marianka Brouwer
Marianka BrouwerUitvaartbegeleider
Door haar werk als maatschappelijk werker in het ziekenhuis kwam Marianka in contact met ouders van wie een kind overleed. Ze ontdekte hoe belangrijk het is dat nabestaanden goede ondersteuning krijgen om een passend afscheid te organiseren.
Na haar jaren in het ziekenhuis werkte Marianka lange tijd in de zorg. Het vak van uitvaartbegeleider bleef haar interesse houden. Ze volgde de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander in Zwolle. Nu begeleidt ze families met het vormgeven van een mooi afscheid van hun dierbare.
Annemiek Ponten
Annemiek PontenUitvaartbegeleider
Annemiek heeft na het afronden van de hotelschool vele jaren gewerkt in communicatiefuncties bij dienstverlenende organisaties. Door vrijwilligerswerk in een hospice ontstond haar belangstelling voor de uitvaartzorg. Zij volgde onder meer de opleiding ‘stervensbegeleiding en rouwverwerking’ (N.I.S.). Annemiek verzorgt al vele jaren zelfstandig uitvaarten. De combinatie van haar ervaring in dienstverlening en terminale zorg komt daarbij goed van pas. Annemiek vindt de uitvaartzorg een prachtig beroep, waar organisatietalent, inlevingsvermogen, passie en professionaliteit centraal staan.
Liesbeth van Dam-de Kruijf
Liesbeth van Dam-de KruijfUitvaartbegeleider
Door de affiniteit van haar moeder met de uitvaartbranche, is de interesse voor het mooie beroep als uitvaartbegeleider voor Liesbeth ontstaan. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest binnen het bankwezen, kwam het moment om een droom te verwezenlijken en de opleiding tot uitvaartbegeleider te volgen. Het gevoel voor het vak werd alleen maar sterker door als vrijwilliger binnen hospice De Wingerd te mogen werken. Nu begeleidt Liesbeth families in het vormgeven van een uitvaart. Het is waardevol om van betekenis te mogen zijn als organisator, vertrouwenspersoon en ceremoniemeester om zo samen tot een dierbaar afscheid te komen.

Gastdames

Netty van den Berg en Lenie Frietema. Zij zijn verantwoordelijk voor de catering. Zij zorgen dat het er goed verzorgd uitziet en dat de belangstellenden tijdens de condoleance op een vriendelijke en prettige manier geholpen worden. Dit kan zowel in de aula of in de kerk als ook in een huiselijke omgeving geregeld worden. Tevens assisteren deze collega’s op uitvaarten waar dat nodig is.

Een fijne groep betrokken mensen

Sjoukje Van Krimpen-Statema: ‘In de afgelopen jaren is mijn bedrijf zodanig gegroeid dat ik niet meer alles alleen kan doen. Gelukkig heb ik een fijne groep betrokken mensen om mij heen die bepaalde taken van mij uit handen kunnen nemen. Zo kunnen we als team de gewenste aandacht aan de nabestaanden blijven geven.’

Referenties

De begeleiding van het team hebben wij als zeer plezierig ervaren. Ze voelden goed aan hoe wij de uitvaart vorm wilden geven. Er werd op een respectvolle wijze met ons meegedacht.


Familie Jansen