Nazorg

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart zijn vaak intensief. Wij bieden graag ondersteuning hierbij. We vinden het prettig om ook met elkaar terug te kijken. Deze vorm van nazorg vinden we belangrijk. Ongeveer twee weken na de uitvaart neemt de uitvaartbegeleider contact met u op voor een afspraak. We komen graag nog eens bij u langs om rustig te praten over hoe het is gegaan en eventuele vragen te kunnen beantwoorden.

Onderwerpen van gesprek zijn bijvoorbeeld de dankkaarten, de grafsteen, bestemming van de as van de overledene, de financiële afhandeling (meer informatie over uitvaartverzekeringen vindt u hier) en rouwverwerking.

Alle families ontvangen ook een uitnodiging voor ons jaarlijks herdenkingsconcert, een moment voor ontmoeting en troost. Ook dit maakt onderdeel uit van onze nazorg.

Herdenkingsconcert

Jaarlijks organiseren wij een herdenkingsconcert. Tijdens dit concert herdenken wij de overledenen van het afgelopen jaar. Muziek speelt hierbij een belangrijke rol en biedt troost. Alle families die wij in het voorgaande jaar hebben mogen begeleiden met de uitvaart van hun dierbare ontvangen hiervoor een uitnodiging. Bij het noemen van de namen van de overledene wordt een kaars aangestoken, we luisteren naar muziek, gedichten en er is ruimte om met elkaar te praten.