Muziek

Bij bijna alle uitvaarten wordt muziek geluisterd. Hiermee geven de nabestaanden een persoonlijke invulling aan het afscheid; dit geeft vaak troost. Het gaat dan bijvoorbeeld om speciale nummers die passen bij de overledene. Iedere familie heeft zo zijn eigen motivatie waarom een bepaald nummer wordt gedraaid tijdens de uitvaart.

Het is mogelijk zelf uw nummers aan te leveren die gespeeld worden tijdens de plechtigheid. Vaak is er een orgel of piano aanwezig in de kerken en aula’s. De keuze qua muziek is uiteraard enorm, en natuurlijk zijn er net zo veel verschillende muzieksmaken als dat er mensen zijn. Soms kan het lastig zijn om passende nummers te vinden. De meeste crematoria hebben een uitgebreide muziekcollectie waar u eventueel een keuze uit kunt maken. Op internet vindt u ter inspiratie ook vele lijsten met uitvaartmuziek. Natuurlijk kunnen wij u ondersteunen bij het kiezen en aanleveren van passende muziek.

Soms willen families livemuziek tijdens de afscheidsdienst van hun dierbare. Het geeft aan de uitvaart vaak een extra mooie, persoonlijke klank. Wij hebben goede contacten met diverse muzikanten die live kunnen optreden tijdens het afscheid.

Herdenkingsconcert

Jaarlijks organiseren wij een herdenkingsconcert. Tijdens dit concert herdenken wij de overledenen van het afgelopen jaar. Muziek speelt hierbij een belangrijke rol en biedt troost. Alle families die wij in het voorgaande jaar hebben mogen begeleiden met de uitvaart van hun dierbare ontvangen hiervoor een uitnodiging. Bij het noemen van de namen van de overledene wordt een kaars aangestoken, we luisteren naar muziek, gedichten en er is ruimte om met elkaar te praten.