Bel uw dienstdoende arts

Als iemand is overleden, belt u de dienstdoende arts. De arts moet eerst officieel de dood vaststellen voordat er verdere zaken geregeld kunnen worden. De arts laat altijd twee papieren (de A en B verklaring) achter die nodig zijn om aangifte van overlijden te doen bij de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden.

Neem contact op met    Van Krimpen – Statema

Hierna kunt u ons bellen. We maken een afspraak wanneer een van ons langs komt. Dat kan direct maar mag ook later. Misschien vindt u het fijner om eerst met elkaar rustig afscheid te nemen, voordat er van alles geregeld moet worden.

De laatste verzorging

Als u dat wenst kunt u al beginnen met de laatste verzorging. Dat kan heel prettig zijn om zelf te doen. Als u liever de laatste verzorging uit handen geeft dan zullen wij dit graag van u overnemen. U kunt de kleding, die u de overledene wilt (laten) aantrekken uitzoeken en er desgewenst bij blijven.

Daarna overleggen we met u waar het lichaam opgebaard wordt. Ook de kaarten zullen zo snel mogelijk (de eerste of tweede dag) gedrukt worden, zodat deze per post verstuurd kunnen worden. De dag en het tijdstip van de uitvaart zullen wij daarom op de eerste dag vastleggen

De dagen die volgen

Gedurende de dagen die volgen wordt in alle rust samen met u de uitvaart tot in detail georganiseerd.
 Tijdens het voorbereiden van de uitvaart proberen wij u ondersteuning te geven. Niet alleen praktisch maar ook emotioneel, door te luisteren en u een helpende hand te bieden. Wij zullen u ondersteunen bij de keuzes die gemaakt moeten worden maar kunnen u ook helpen met bijvoorbeeld het opstellen en voorbereiden van een toespraak. Meer informatie over allerlei mogelijkheden vindt u hier.

Voorbereiding uitvaart

Tijdens het voorbereiden en de uitvoering van de uitvaart heeft u te maken met dezelfde persoon die u tijdens dit moeilijke en intensieve proces ter zijde zal staan. Wij komen, indien u dit wenst, elke dag even bij u langs.

Dus bij een overlijden:
Eerst de dienstdoende arts bellen
 en daarna Van Krimpen-Statema Uitvaartzorg, 033-2858 234

 

Wij zijn rondom het overlijden van onze moeder ontzettend netjes geholpen en begeleid door Sjoukje en haar team.

Fam. Van Ruiswijk

De aanpak van Van Krimpen – Statema is zeer professioneel en behulpzaam.

Fam. Doornbos

Wilt u meer informatie of eens vrijblijvend praten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op