Rouwvervoer

Rond de periode van de uitvaart zijn er verschillende momenten dat vervoer van de overledene nodig is. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • overbrengen van een zieken- of verpleeghuis naar huis
  • overbrengen van huis naar een uitvaartcentrum
  • staatsie vervoer (traditionele rouwauto’s) tijdens de dag van de uitvaart

Voor het overbrengen maken wij, na overleg met de nabestaanden, vaak gebruik van onze Mercedes Vito bus. Hierin liggen ook de benodigde materialen. Op verzoek kan er natuurlijk ook een rouwauto ingezet worden.

Op de dag van de uitvaart is het meest gebruikte rouwvervoer de rouwauto. De rouwauto is er in verschillende kleuren waarvan grijs, zwart of wit het meest gangbaar zijn. Andere kleuren zijn ook mogelijk. Ook kunt u zelf de rouwauto rijden of naast de chauffeur plaatsnemen.

Naast de rouwauto zijn er meer mogelijkheden om de overledene in te vervoeren. Bijvoorbeeld de uitvaartbus: deze heeft als voordeel dat naast het vervoer van de kist de familie ook mee kan in de bus. Zo blijft u tot het eind bij elkaar.

Verder is er de uitvaartfiets, de Harley en de koets. Maar u kunt ook uw eigen auto gebruiken, mits deze groot genoeg is.

Onderstaand vindt u enkele foto’s van onze rouwauto’s. Deze foto’s zijn genomen voor het Uitvaartcentrum Henschoten in Woudenberg.