De redactie heeft het artikel over de ontwikkelingen bij Van Krimpen-Statema uitvaartzorg iets moeten inkorten. Hierbij voor de liefhebber nog de complete tekst.

Vertrouwde partner voor passend afscheid

Van Krimpen-Statema uitvaartzorg is voor de inwoners van Woudenberg en omgeving al vele jaren een vertrouwde partner voor het vormgeven van een passend afscheid van een dierbare.

Toen Sjoukje van Krimpen-Statema haar uitvaartonderneming in 2004 startte had zij al een duidelijke visie voor ogen: “Uitvaarten vormen een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Hoe meer een uitvaart naar de wensen van de nabestaanden verloopt, hoe positiever dit bijdraagt aan het rouwproces en de goede herinneringen die mensen eraan overhouden.”

Persoonlijke wensen

Deze visie komt er in het kort op neer dat uitvaarten vanuit de persoonlijke wensen van de nabestaanden en overledene worden georganiseerd. Bij het overlijden van een dierbare en vormgeven van het afscheid komt er veel op nabestaanden af. Het team van Van Krimpen-Statema uitvaartzorg biedt hierbij graag ondersteuning. Niet alleen praktisch maar ook emotioneel, door te luisteren en een helpende hand te bieden.

Er is veel aandacht en rust voor de keuzes die gemaakt moeten worden. Persoonlijke wensen die de afgelopen tijd bijvoorbeeld gerealiseerd zijn variëren van een intieme plechtigheid in de woonkamer tot een groots afscheid in het theater en van het zelf rijden van de rouwauto tot het vervoeren van de kist in eigen auto. Om alle wensen te realiseren werkt het team veel samen met goede, veelal lokale partners.

In de afgelopen veertien jaar is de onderneming gestaag gegroeid. Sinds 2010 is Van Krimpen-Statema uitvaartzorg ook actief als beheerder van het uitvaartcentrum Henschoten in Woudenberg. Inmiddels bestaat het ervaren team uit drie uitvaartbegeleiders en vier ondersteunende medewerkers. Het team kan alle voorkomende werkzaamheden bij een uitvaart uitvoeren, van de verzorging van de overledene tot aan de catering bij een condoleance. De medewerkers beschikken hiervoor over alle benodigde papieren en ervaring. Op deze manier zijn er voor de nabestaanden steeds vertrouwde gezichten. Dat wordt als prettig ervaren.

Groei en ontwikkelingen

De laatste jaren begeleidt het team van Van Krimpen-Statema Uitvaartzorg naast uitvaarten in Woudenberg en omgeving ook steeds vaker uitvaarten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Begin 2018 deed zich de kans voor om het uitvaartcentrum Utrechtse Heuvelrug in Leersum over te nemen. Met de aankoop van het uitvaartcentrum in Leersum heeft de onderneming nu ook een persoonlijke en passende plek op de Utrechtse Heuvelrug. Net als in uitvaartcentrum Henschoten zijn ook hier alle faciliteiten aanwezig om op een waardige manier afscheid te nemen van een dierbare.

Passend bij de groei en ontwikkelingen heeft Van Krimpen-Statema uitvaartzorg in 2018 een nieuwe bedrijfsfilm ontwikkeld. Met behulp van dit filmpje (https://youtu.be/iSq9_m9bsGk) kunnen families online alvast kennis maken met het team en een indruk kunnen krijgen van de persoonlijke werkwijze. Het team is er klaar voor om ook de komende jaren families in Woudenberg en omgeving én op de Utrechtse Heuvelrug te begeleiden bij het vormgeven van een passend afscheid.